'EVİM BENİM LABORATUVARIM' ETWİNNİNG PROJESİ

'EVİM BENİM LABORATUVARIM' PROJESİNE ÇAMLI 75. YIL ORTAOKULU DA VARIM DİYOR!

10.03.2021 150

Türkiye'nin yedi farklı ilinden dokuz okul bir araya gelerek unutulmayacak bir projeye imzamızı attık.  Ankara Kariyer Koleji, Ankara Adnan Menderes Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Kocaeli Derbent Ortaokulu, Kocaeli Deniz Yıldızları Ortaokulu, Bursa Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu, İzmir Müşerref Hepkon Ortaokulu , Hakkari Tekeli Köyü Ortaokulu, Ordu Çamlı 75.yıl Ortaokulu, Kırşehir Akpınar Ortaokulundan öğretmenlerimiz ile çevrimiçi platformda işbirlikçi şekilde çalışmamızı, yaşadığımız salgın süresince öğrencilerimizi projenin ana kahramanları yapmamızı sağlayan eTwinning portalındabuluştuk.

Salgın sürecinden dolayı okullarından uzak kalan  ve okullarında yeterli laboratuvar ortamı olmayan öğrencilerimiz için evlerimizi birer laboratuvara dönüştürdük. Bu laboratuvar içerisinde sadece deney yoktu. Bilim insanları tanıma ve içselleştirme, siber güvenlik eğitimleri, bir laboratuvar hakkında her şey projemizin en temel unsurlarıydı. Tüm bu süreç birçok web 2.0 aracı entegrasyonu ile gerçekleştirildi. Öğrencilerimiz sadece fen değil bilgisayar teknolojilerini kullanmanın, farklı okullardaki öğretmen ve öğrencilerle iletişim kurmanın, birlikte öğrenmenin heyecanını yaşadılar.

10-03-202110-03-2021