Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

16.10.2017 982

1954 yılında şimdiki belediye binasının yerinde tahtadan yapılmış bir din mektebi vardı.Okul ilk defa bu bina da eğitim ve öğretime başladı.

Yeni okul binası da yapılmaya devam ediyordu.Eski bina taştan yapılmış olup, üç derslikti.Çatısı ahşaptı.Şimdiki yeni binanın yerinde idi.Tuvalet ahşap ve dışarıda idi.Okulun bahçesinde su vardı.Bahçe dikenli tel ile çevrili idi.

İlk öğretmeninin adı Ali BAYRAKTAR'dır.

Okulda 1954-1960 yılları arasında okuma yazma kursu açılmıştır.Geceleri eğitim yapılmıştır.Elektrik olmadığı için gaz lambası ile eğitim yapılmıştır.

Okulun öğrencileri şimdiki adları yazılı olan yerlerden geliyordu:  Yazıcı mahallesi (Genemos), Çiftlik (Hoy), Tepeköy, Yeniköy,  Yeşilyurt.

Daha sonra şimdiki binanın karşısında tek katlı beş derslikli bir okul yapıldı.Zamanla bu okulda yetersiz kaldı.Daha sonra şimdiki okul yapıldı.

1998-1999 Eğitim Öğretim yılında okulumuz zorunlu eğitimin 8 yıla çıkarılmasıyla taşıma merkezli  okul olmuştur.

Okulumuza Cağaloğlu, Aralcak, Tepeköy, Azara, Güney, Alan, Yeniköy,Yeşilyurt ve Asarkaya mahallelerinde bulunan öğrencilerimiz taşımalı olarak gelmektedir.

2020 yılında okul binamız depreme dayanıksız çıkması nedeniyle yıkılmıştır. Yeni bina yapım çalışmalarının bitmesiyle yeni binamıza 12/12/2022 tarihinde taşındık.